van bijkomen geen sprake

Terugkijkend op een succesvol openingsweekend is het daarna vrij rustig bij Friesgoed.
Zo nu en dan een bezoeker. Terwijl toch uit elk onderzoek blijkt dat kijken naar Kunst je gelukkig maakt en dat natuur je bloeddruk laat dalen. En hier is die combinatie. Tussen Frankrijk en Egypte, vlakbij Moskou.  Je kunt eerst heerlijk  wandelen, download de route en ga op pad. Wie weet kom je nog walabi's tegen of uitgebroken tijgers, je weet het nooit in Nijeberkoop. En daarna Kunst Kijken bij Friesgoed en natuurlijk hebben we wat te drinken!
beschrijving van de wandelroute

Niet dat ik het rustiger heb want zijn druk bezig met de voorstelling "Pinokkio" van de Jeugdtheaterschool Kunst en Vliegwerf, waar ik vormgeving en productieondersteuning voor doe. Daarom vrijdag ook gesloten en het weekend zit Tomar bij Friesgoed. 

Las vandaag over dat lezen en voorgelezen worden voor kinderen belangrijk is.
Als je leest over de GVR, zie je echt die reus met enorme oren voor je, fantaseert hoe hij dromen uitblaast en je proeft haast die smerige “snoskommers” die hij eet.

Kinderen leren zich verplaatsen in een ander,  door te lezen en voorgelezen te worden.
Voor lezen is het hele brein nodig: de waarneming, de taal, het redeneren, het geheugen de aandacht en het vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Er zijn tegenwoordig zoveel middelen om geëntertaind te worden, alleen zijn deze vormen van moderne media vaak kort, vluchtig en onrustig. Het lezen van een boek geeft rust en verdieping, waardoor ook het concentratievermogen ontwikkeld kan worden.
Investeren in lezen is investeren in de toekomst, op de langere termijn zal het zeker zijn vruchten afwerpen in de vorm van belezen, creatieve geesten met een grote verbeeldingskracht, sociaal inlevingsvermogen, een gefundeerde opinie en niet te vergeten: kennis!

Deze prachtige lino komt uit het boek 'tsjilp'wat bij ons te koop is omdat ik lezen en voorlezen gewoon ook erg leuk vindt en ik dol ben op kinderboeken.

Tsjilp! is een boek met 25 vogelgedichten geschreven door Eppie Dam, en bij elk gedicht heeft Lienke Boot een lino-tekening gemaakt.

Twadde printinge foar fûgelbondel ‘Tsjilp!’ | It Nijs


Reacties

Populaire posts van deze blog

vol liefde

het Boekenweek thema heeft me bezig gehouden moeder de vrouw

we moeten de leefomgeving van de bij verbeteren door meer bloemen