over hoe het allemaal begon

Ik zal jullie meenemen naar waar het allemaal begon, zo'n 8 jaar geleden.
We woonde in twee flats in Oosterwolde, geen ideale situatie, maar vind maar eens een huis waar je uit de voeten kan met een rolstoel en vijf kinderen.
Lied (mijn dochter) en ik bedachten we wel eens konden gaan kijken op Funda naar hele dure huizen, die al heel lang te koop stonden. En ja hoor, er stond al heel lang een huis te koop in Makkinga voor veel teveel geld. We zijn gaan bellen met de makelaar en na wat onderhandelingen konden we erin. Vijf slaapkamers, drie badkamers en ruimte voor een paard. Het was alleen anti-kraak dus een opzegtermijn van twee maanden. Een super tijd  hebben we er gehad, maar na twee jaar kwam er een koper en moesten we eruit. Ondertussen stond de 'deel' vol met spullen en ook het huis had zich aardig gevuld. Want heb je ruimte dan heb je spullen! Het grote opruimen en het huizen zoeken begon. Elk weekend reden we door de omgeving op zoek naar een huis. De eerste maand was snel voorbij en we hadden nog niets. Slapeloze nachten. Want wat doe je met een heel gezin en geen woonruimte. Uit nood  twee caravans ingericht; één om in te werken en te wonen en één om in te slapen dan maar eerst naar een camping, Spullen opgeslagen bij een vriend.(nogmaals dank want de spullen hebben daar 5 jaar gestaan)
Makelaars hadden geen zin meer in anti-kraak constructies, die wilde gewoon verkopen.
En toen zagen we achter bomen een huisje staan, vraagprijs was € 258.000,- een bedrag wat we nooit konden gaan lenen. Het huisje lekte, kraakte en niets werkte, een mooie bruynzeel keuken uit de jaren 70 hing van ellende aan elkaar.
Afbeeldingsresultaat voor bruynzeel keuken jaren 70
We boden € 180.000,- de makelaar wilde het bod niet doorgeven maar heeft het uiteindelijk wel gedaan en toen begon de onderhandeling, ondertussen tikte de tijd verder. Geen huis.
Na twee weken kwamen we eruit en waren we in gesprek met de bank. Ze wilden Gerben niet betrekken in de hypotheek vanwege zijn spierziekte. Weer vele slapeloze nachten en constructies bedenken en uiteindelijk hadden we een hypotheek en iets wat een huis moest gaan worden. Een bouwval gekocht en dat binnen 14 dagen. Meteen verhuizen want het andere huis moest worden opgeleverd. Akte getekend en erin, geslapen in de toch al ingerichte caravans. Wat kun je blij zijn met een eigen plek, dan maakt het niet uit hoe het eruit ziet, Maslow heeft gelijk!

We hebben een huis
We hebben een boom
We hebben een beest
Het leven is een feest

nou ja vooruit, een feestje
het huis is lek
de boom is ziek
en het beest
is meer een beestje
(gedicht van Erik van Os) 
Reacties

Populaire posts van deze blog

vol liefde

het Boekenweek thema heeft me bezig gehouden moeder de vrouw

we moeten de leefomgeving van de bij verbeteren door meer bloemen